Tarieven voor werkzaamheden op regie

Werkzaamheden worden hoofdzakelijk uitgevoerd door ons eigen personeel die met een bedrijfsauto bij u op locatie komt. Als een monteur bij u arriveert geldt een starttarief, en een tarief voor de arbeidstijd op locatie, eventueel aangevuld met kosten voor gebruikte materialen, parkeerkosten, kosten voor veerdiensten en kosten voor zwaar- of specialistisch materieel zoals hoogwerkers, steigers e.d.

Een factuur voor regiewerk ontvangt u gespecificeerd, zo houden we transparant en inzichtelijk welke kosten er zijn gemaakt.

Indien er werkzaamheden worden uitgevoerd die onder een offerte, prijsafspraak of een abonnementsvorm vallen is het starttarief niet van toepassing.


Starttarieven

Voor iedere order of opdracht die wij in behandeling nemen maken wij kosten. Zo worden er werkbonnen geprint, een planning gemaakt en bijvoorbeeld materialen besteld en klaargezet. Ook het voorrijden kost geld. Voor ieder aanvang van een werk rekenen wij een starttarief. Het starttarief omvat de algemene kosten, het voorrijden en is inclusief het eerste halfuur arbeidsloon bij u op locatie.

Startarief monteur op locatie inclusief voorrijkosten én inclusief de eerste 30 min. arbeid.
– € 102,-

Startarief monteur en assistentie op locatie inclusief voorrijkosten én inclusief de eerste 30 min. arbeid.
– € 138,-


Vervolgtarieven

Na het eerste halfuur arbeid rekenen wij een vervolgtarief per 30 minuten.

Vervolgtarief per 30 minuten monteur.
– € 32,50

Vervolgtarief per 30 minuten monteur en assistentie.
– € 57,-


Werkvoorbereiding, calculatie (technisch-/prijstechnisch) en engineering

Wanneer wij op basis van een offerte of vaste aanneemsom werkzaamheden bij u verrichten, zijn de kosten voor werkvoorbereiding en het opstellen van technische berekeningen en tekeningen bij de totaalprijs inbegrepen. Wanneer er werkzaamheden op basis van regie worden uitgevoerd, worden ook de kosten voor het opstellen van leidingberekeningen (dimensionering), technische tekeningen en de voorbereidende werkzaamheden zoals het bestellen van materialen en de arbeidsuren voor het klaarzetten of retour sturen van materialen, doorbelast.

WVB (werkvoorbereiding) per uur
– € 65,00
Tekenwerk in AutoCAD per uur
– € 90,00
Technische berekeningen m.b.v. software per uur
– € 90,00
Remote sessies voor regeltechniek, PV- en CV installaties per uur
– € 105,-


Parkeerkosten en kosten voor veerdiensten

Wij melden onze auto`s digitaal aan voor gebieden waarin voor het parkeren moet worden betaald. De kosten voor het parkeren evenals de transactiekosten berekenen wij aan u door. Wanneer u de beschikking heeft over een bezoekerspas of u heeft de beschikking over eigen parkeervoorzieningen kunt u dat bij het plannen van de afspraak aangeven.

Indien wij kosten maken voor veerdiensten om bij u op locatie te komen worden deze eveneens, inclusief de transactievergoeding, aan u doorberekend.


Servicelevels en storings- en calamiteitendienst

Buiten de reguliere werk- en openingstijden kunnen uitsluitend vaste relaties en onderhoudscontractanten een beroep doen op onze storings- en calamiteitendienst. Buiten de reguliere openingstijden rekenen wij een toeslag over de arbeidskosten. Storingen en/of serviceverzoeken kunnen digitaal worden aangemeld via de storingspagina.

Op werkdagen na 17:00 tot 22:00 uur
– 125%
Op werkdagen na 22:00 uur tot 07:00uur en op zaterdagen
– 150%
Op zon- en feestdagen
– 200%


Onderhoudstarieven

Periodiek onderhoud kan op basis van een abonnement worden afgesloten. Wanneer het betreffende object niet door ons bedrijf is geplaatst en/of geïnstalleerd zal er voorafgaand aan het abonnement een intake o.b.v. regietarief worden gedaan. Eenmalige onderhoudsacties zijn o.b.v. eerder vermelde regietarieven plus kosten voor het wettelijk registreren van de onderhoudsactie, indien die van toepassing is, en zal achteraf aan u berekend worden incl. de kosten voor eventueel gebruikte onderhoudsmiddelen, onderdelen en/of materialen.


Werkzaamheden buiten onze regio

Werkzaamheden buiten onze regio zijn mogelijk tegen een aanvullende vergoeding voor de extra reistijden en brandstofkosten. In de onderhoudstarieven en het standaard starttarief zit een maximum van 35 kilometers aan voorrijkosten opgenomen. Rijden we meer, dan rekenen we een vergoeding per extra gereden kilometer van € 1,35 en 70% van het betreffende arbeidstarief per reisuur.


BTW en BTW tarieven

Alle vermelde bedragen zijn exclusief BTW. In sommige gevallen is BTW niet van toepassing, wanneer u bijvoorbeeld werkzaamheden laat uitvoeren m.b.t. een energieopwekkende installatie op- of aan een object met woonbestemming. Als BTW van toepassing is kunnen verschillende BTW tarieven gelden. Op al onze facturen worden de BTW tarieven apart voor u vermeld wanneer er verschillende tarieven van toepassing zijn.


Herziening tarieven

Wij herzien- en baseren onze tarieven op basis van de CPI (consumentenprijsindex van het CBS).

Prijsstijgingen zijn het gevolg van duurzamer werken, veranderende wet- en regelgeving, materiaal schaarste en brandstofprijzen. Vanzelfsprekend vinden wij duurzaam werken belangrijk en willen wij een goede verantwoorde wijze kunnen hanteren bij de uitvoer van werkzaamheden.

Wij zullen ons blijven inzetten voor een efficiënte werkwijze en proberen de kosten voor u zo laag mogelijk te houden!