Vloerverwarming ontstoppen, spoelen en reviseren

Opdracht:  Vloerverwarming ontstoppen en vervangen verdeelunits
Werklocatie: Arnhem

Omschrijving

Vloerverwamingssystemen zijn echte vuil-verzamelaars. Vooral wanneer de vloerverwarmingsslangen niet diffuusdicht zijn en dus zuurstofdeeltjes doorlaten kunnen hele verwarmingssystemen compleet wegroesten. De afzetting in het verwarmingssysteem, ook wel sludge genoemd, veroorzaakt op zijn beurt vernauwing of zelfs verstopping van buizen en slangen, het vastzitten van pompen en kleppen en uiteindelijk een onrendabel en slecht werkend verwarmingssysteem. Omdat vloerverwarmingsslangen nagenoeg altijd het laagste punt zijn, loopt vuil erin, bezinkt het en blijft het in de slangen in de vloer liggen. De vloerverwarming ontstoppen of spoelen met reinigingsmiddel en een sterke circulatiepomp zijn de enige oplossing het systeem weer schoon én goed werkend te krijgen.

Voor deze opdrachtgever hebben wij het vloerverwarmingssysteem flink onderhanden genomen. De oude verdeelunit is compleet verwijderd en er zijn nieuwe vloerverwarmingsverdelers van ROBOT voor teruggeplaatst. Vanzelfsprekend zijn voorafgaand aan de installatie van nieuwe apparatuur alle slangen grondig gespoeld en gereinigd met een speciaal daarvoor bestemde spoelpomp.

Na de afronding van de montage van de nieuwe verdeelunits en regeltechniek is het systeem een aantal dagen gemonitord en is met behulp van warmtebeeldcamera’s de ideale afstelling tussen comfort en energiegebruik afgesteld.

Specificaties

 • 34 groepen vloerverwarming ontstoppen en doorspoelen, verdeeld over meerdere verdeelunits;
 • Vervangen van de verdeelunit voor nieuwe units van Robot;
 • Instelling en afstelling perfect in balans tussen energieverbruik en comfort;
 • Van A tot Z herontwerp, installatie en afstelling.

Wist u dat DTNL Innovative gespecialiseerd is in het machinaal ontstoppen en spoelen van vloerverwarmingsystemen? Zo beschikken wij over speciaal hiervoor ontwikkelde apparatuur en hebben wij de kennis en know how in huis om nagenoeg elk vloerverwarminsysteem te ontstoppen, spoelen of geheel te reviseren. Ook de installatie van zogenoemde scheidingswisselaars kunnen wij, na pré-fabricage in onze eigen werkplaats, voor u op locatie verzorgen. Spoelresultaten kunnen we testen met behulp van monstername, endoscopie en warmtebeeldtechniek.

Uw vloerverwarming door ons laten spoelen of zelfs ontstoppen? Klik HIER.

 

zuurstof schade vloerverwarmingOude stalen vloerverwarmingsverdelerVerstopte vloerverwarmingsslangenVerstoppingen in vloerverwarmingvloerverwarming ontstoppen benodigdverwarmingsleidingen naar vloerverwarmingRobot vloerverwarmingmeerdere verdelers vloerverwarmingregeltechniek vloerverwarmingthermografische foto vloerverwarming warmtebeeld vloerverwarming

Wilt u meer informatie over vloerverwarming ontstoppen of heeft u een probleem met uw vloerverwarming?
Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer.


DTNL Innovative B.V.
– Installatietechniek
– Dakbedekkingen
– Energiebesparing

Adresgegevens:
DTNL Innovative B.V.
Da Vincilaan 35
6716 WC  Ede

Telefoon en email:
T 0318 – 85 00 33
E info@dtnl.nl

KvK 67297080
BTW NL856918301B01

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Over welk onderwerp wilt u meer informatie?

  Uw bericht

  Reageren is niet mogelijk.