Aquapower combiketel en vloerverwarming

Opdracht:  HR CV combiketel vervangen en vloerverwarmingsysteem spoelen en reviseren
Werklocatie: Ede

Omschrijving

Op dit adres had het vloerverwarming in de loop der jaren zo veel zuurstof toegelaten tot het verwarmingssysteem, dat de verdeler, leidingen, slangen en scheidingswisselaar inmiddels volledig verstopt zaten met roest, gruis en sludge. Voorheen stonden de vloerverwarmingsslangen zelfs in open verbinding met de rest van de CV installatie en had zo al de nodige schade weten aan te richten. In het huidige verwarmingssysteem troffen we ook een aantal ontwerpfouten aan zoals het ontbreken van een 2e expansievat voor het vloerverwarmingscircuit en lucht- en vuilafscheiders in de verkeerde zijde van de installatie. Reden te meer de zaak goed en grondig aan te pakken.

DTNL Innovative installeerde voor deze opdrachtgever een hypermoderne Nefit Trendline Aquapower II plus CV combiketel met CW label 6 en een uiterst stille en zuinige Robot vloerverwarmingsverdeler met een A-label Grundfoss Alpha 2L circulatiepomp. Vanzelfsprekend is de gehele installatie vooraf ontdaan van vuil en roest door deze te spoelen m.b.v. een door ons zelf ontwikkelde spoelpomp en uiterst krachtige milieuvriendelijke reinigingsmiddelen.

De installatie is opnieuw opgebouwd met behoud van de scheidingswisselaar, maar inclusief nieuwe lucht- en vuilafscheiders, extra expansievat en nieuw leidingwerk. De regeling is vervangen voor een moderne Nefit Easy slimme webthermostaat, waarmee de installatie via het internet overal te bedienen is met behulp van smartphone of tablet.

Specificaties

 • Nefit Trendline Aquapower II plus met quickload boiler (CW klasse 6)
 • Robot verdeelunit met energiezuinige A-label circulatiepomp
 • Installatie compleet gespoeld en inwendig machinaal gereinigd
 • Regeling m.b.v. slimme web-thermostaat met app

Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer.


DTNL Innovative B.V.
– Installatietechniek
– Dakbedekkingen
– Energiebesparing

Adresgegevens:
DTNL Innovative B.V.
Da Vincilaan 35
6716 WC  Ede

Telefoon en email:
T 0318 – 85 00 33
E info@dtnl.nl

KvK 67297080
BTW NL856918301B01

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Over welk onderwerp wilt u meer informatie?

  Uw bericht

  Reageren is niet mogelijk.