Elektrische CV Ketel

Projectdetails


Project:
Installeren elektrische CV ketel t.b.v. vloerverwarming


Werkomschrijving:
Installatie elektrisch verwarmingsysteem


Locatie:
Ede, Gelderland


Opdrachtgever:
Professionele opdrachtgever


Datum oplevering:
mei 2020


Verwarmen zonder gas. Veelal denkt men aan een warmtepomp, maar onderschat de mogelijkheden van een elektrische CV ketel niet. Omdat er op de pomp na geen bewegende onderdelen in zitten. Maak je dus geen kosten voor onderhoud. Ook zijn er geen rookgaskanalen nodig. Ook geen geluid makende buitenunit en het daarbij horende leidingwerk zoals bij een warmtepomp. Simpel, doeltreffend en in combinatie met de door ons geïnstalleerde zonnepanelen 100% CO2 neutraal!


Elektrische cv ketel Masterwatt


Elektrische CV ketel voor hoge en lage temperatuur verwarming

Wanneer de door de elektrische cv ketel opgewekte warmte wordt afgegeven door radiatoren spreken we van hoge temperatuur verwarming. Het water dient tot minimaal 70 graden te worden verwarmd voor een goede warmteafgifte. Zonder aanvullende maatregelen of vervangen- of vergroten van de radiatoren heb je een hoge watertemperatuur nodig. Lage temperatuur verwarming, met een watertemperatuur van maximaal 40 graden, kan worden gebruikt bij vloerverwarming. Verwarmen op lage temperaturen is energiezuiniger. Mits goed afgesteld en ingeregeld. Door het toepassen van vloerverwarming kan hier verwarmt worden op lage temperaturen. Alhoewel de ketel makkelijk hogere temperaturen aan kan. Zo is de benodigde energie minimaal en het comfort is hoger.  Gelijkmatige opwarming van de grote vloeroppervlakken heeft bij lage temperaturen de voorkeur.

 

Vloerverwarming voor elektrische cv ketelOpstelling elektrische cv ketel

Stroom duurzaam opgewekt

Een elektrische cv ketel gebruikt natuurlijk geen gas. Wanneer je ook elektrisch kookt kan de gasmeter zelfs helemaal weg.  Dan betaal je ook geen vastrecht voor de gasmeter meer. Het stroomverbruik gaat daarentegen omhoog. Het is dus slim om het extra stroomverbruik te compenseren met zelf opgewekte stroom. Op deze locatie hebben we daarom ook zonnepanelen geïnstalleerd.  Zodat er geen energie meer hoeft te worden afgenomen van een energieleverancier. 100% CO2 neutraal en onafhankelijk van de energiereuzen.

 

Zonnepanelen voor elektrische ketel

 


Wilt u meer informatie over een Elektrische CV ketel?
Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer.


DTNL Innovative B.V.
– Installatietechniek
– Dakbedekkingen
– Energiebesparing

Adresgegevens:
DTNL Innovative B.V.
Da Vincilaan 35
6716 WC  Ede

Telefoon en email:
T 0318 – 85 00 33
E info@dtnl.nl

KvK 67297080
BTW NL856918301B01

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Over welk onderwerp wilt u meer informatie?

  Uw bericht

  Reageren is niet mogelijk.