De BTW-teruggave: wat moet u weten?

In samenwerking met de NBA informeren wij u via deze weg graag over de belangrijkste voorwaarden en aandachtspunten m.b.t. de btw-teruggave. Wij adviseren u de beschikbare documentatie aandachtig door te nemen. Indien u vragen heeft welke niet in de brochures wordt behandeld kunt u contact met ons opnemen, bij voorkeur per email, of via de contactpagina op onze website via navolgende link www.dtnl.nl/contact

Belangrijkste voorwaarden BTW-teruggave bij aanschaf zonnepanelen

U bent (als persoon) géén ondernemer voor de btw.
Heeft u een eenmanszaak en moet u aangifte omzetbelasting doen? Dan is het niet verstandig om de btw terug te vorderen. (Recent) gestopt met ondernemen? Wellicht doet u of uw boekhouder nog steeds “0 aangiften”. In dat geval bent u wél ondernemer voor de btw. Heeft u inkomsten belast met btw uit verhuur van een (vakantie)woning? Dan bent u ook ondernemer voor de btw.

Oplossing: U kunt de btw terugvorderen op andermans naam, bijvoorbeeld uw partner.

De tenaamstelling van het energiecontract moet overeenkomen met de factuur.

Als het energiecontract moet worden aangepast, bv omdat deze op naam staat van iemand met een eenmanszaak, dan moet dit gebeuren vóór de datum van de factuur.

U heeft géén zakelijk energiecontract (geen bedrijfsnaam vermeld op de poststukken).

Aanmelding geschiedt uiterlijk op 1 mei volgend op het jaar van aanschaf. Indien uw aanmelding later binnenkomt is de kans groot dat het alsnog lukt maar daar kan geen succesgarantie op worden gegeven.


Alle voorwaarden die worden gesteld aan de terugvordering van de BTW over de aanschaf van zonnepanelen kunt u in deze brochures nalezen.

Download brochure BTW teruggave

Download Checklist BTW teruggave