De BTW-teruggave: wat moet u weten?

In samenwerking met de NBA informeren wij u via deze weg graag over de belangrijkste voorwaarden en aandachtspunten m.b.t. de btw-teruggave. Wij adviseren u deze pagina aandachtig door te nemen. Voor verdere toelichting verwijzen we u naar onze uitgebreide brochure die u via de volgende link kunt inzien:
https://mijn.nba-zonnepanelen.nl/dtnl/brochure.pdf

Voorwaarden BTW-teruggave

U bent (als persoon) géén ondernemer voor de btw.
Heeft u een eenmanszaak en moet u aangifte omzetbelasting doen? Dan is het niet verstandig om de btw terug te vorderen. (Recent) gestopt met ondernemen? Wellicht doet u of uw boekhouder nog steeds “0 aangiften”. In dat geval bent u wél ondernemer voor de btw. Heeft u inkomsten belast met btw uit verhuur van een (vakantie)woning? Dan bent u ook ondernemer voor de btw.

Oplossing: U kunt de btw terugvorderen op andermans naam, bijvoorbeeld uw partner.

De tenaamstelling van het energiecontract moet overeenkomen met de factuur.

Als het energiecontract moet worden aangepast, bv omdat deze op naam staat van iemand met een eenmanszaak, dan moet dit gebeuren vóór de datum van de factuur.

U heeft géén zakelijk energiecontract (geen bedrijfsnaam vermeld op de poststukken).

Aanmelding geschiedt uiterlijk op 1 mei volgend op het jaar van aanschaf. Indien uw aanmelding later binnenkomt is de kans groot dat het alsnog lukt maar daar kan geen succesgarantie op worden gegeven.


Een opsomming van de voorwaarden en meest gestelde vragen kunt u hier inzien.