Nieuw Rookgasafvoersysteem Amsterdamse appartementen

Projectdetails


Project:
Vervangen rookgasafvoersysteem


Werkomschrijving:
Openen schachtwanden en vervangen rookgasafvoer


Locatie:
Amsterdam, Noord-Holland


Opdrachtgever:
Vereniging van Eigenaars (VvE)


Datum oplevering:
februari 2020


In dit appartementengebouw heeft DTNL Innovative het rookgasafvoersysteem vervangen. Omdat het gehele rookgas-leidingsysteem van ketelaansluiting tot schoorsteenkast los was gekomen en de schoorsteenkast alles behalve correct in elkaar zat. Zijn alle schachtwanden geopend, zijn oude leidingen verwijderd. En is de schoorsteenkast compleet gedemonteerd en vervangen.


Lekke schoorsteenkast


Losse rookgasafvoer leidingen

Onvoldoende beugels in het oude leidingwerk zorgde ervoor dat rookgasafvoerleidingen los van elkaar kwamen. Veel leidingdelen lagen om die reden los in de schachten. Vochtproblemen, schimmel en bovenal lekkages van verbrandingsgassen veroorzaakte een zeer onwenselijke situatie.

De oude leidingen zijn zo veel mogelijk uit de schachten verwijderd en het rookgasafvoersysteem is vanaf de CV-ketels tot aan de schoorsteenkast compleet opnieuw opgebouwd met flexibele kunststof Panflex ROAX rookgasafvoerslangen. Deze rookgasafvoerslang bestaat uit één enkel stuk, zonder koppelingen in de schachten. Rookgaslekkage hieraan is dus nagenoeg onmogelijk.

 

Panflex ROAX rookgasafvoerslang

Hoe langer de rookgasafvoerleiding en luchttoevoerleiding zijn, hoe meer weerstand dit leidingstracé met zich meebrengt. Een combiketel beperkt zich hierin tot de maximaal toegestane tegendruk wat dergelijk leidingwerk met zich mee brengt. Omdat het appartementsgebouw meerdere verdiepingen telde moest er een leidingsysteem worden gekozen welke minimale weerstandswaardes heeft. Met de rookgasafvoersystemen van Panflex is dit werk uitgevoerd. en konden lengtes van enkele verdiepingen hoog worden overbrugd.

Rookgas leidingen


Wilt u meer informatie over Rookgasafvoersystemen?
Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer.


DTNL Innovative B.V.
– Installatietechniek
– Dakbedekkingen
– Energiebesparing

Adresgegevens:
DTNL Innovative B.V.
Da Vincilaan 35
6716 WC  Ede

Telefoon en email:
T 0318 – 85 00 33
E info@dtnl.nl

KvK 67297080
BTW NL856918301B01

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Over welk onderwerp wilt u meer informatie?

  Uw bericht

  Reageren is niet mogelijk.