Voering van een CLV systeem van 3 woonlagen

Opdracht: Aanbrengen van een voering in een oud VR geschikt CLV systeem en deze geschikt maken voor de afvoer van verbrandingsgassen van HR CV ketels. Na aanbrengen van de benodigde voeringen zijn direct HR CV ketels geïnstalleerd.
Werklocatie: Nijmegen, Gelderland

Omschrijving

De afvoer van verbrandingsgassen van VR CV combiketels kunnen om verschillende technische redenen niet samen met de afvoer van verbrandingsgassen van HR CV combiketels. De techniek tussen VR en HR stoken is zelfs zo veel anders dat bij het vervangen van de combiketel van een VR naar een HR variant het rookgasafvoerkanaal hierop dient te worden aangepast.

In dit geval is het verouderde CLV systeem, een combinatie van collectieve luchttoevoer en verbrandingsgasafvoer, kortweg CLV, door DTNL Innovative aangepast door hier kunststof voeringen in aan te brengen. Op deze manier is per woning een apart rookgasafvoerkanaal, door het huidige CLV kanaal heen aangebracht. Het oude kanaal doet enkel nog dienst voor de aanvoer van buitenlucht. In de woningen is na het openmaken van de schachtwand, deze brandveilig hersteld en voorzien van een extra veilige concentrische rookgasafvoeraansluiting.

Na het aanbrengen van de voering is de oude VR ketel verwijderd en is direct een nieuwe HR combiketel geïnstalleerd.  Hiermee is de overlast voor de bewoners minimaal en is de installatie in minder dan één dag in de woning volledig afgehandeld.

Het aanbrengen van een nieuwe schoorsteentop wordt achteraf, zonder dat men hiervoor bij de bewoners binnen hoeft te zijn, in enkele uren gereed gemaakt. Oude schoorstenen en oude VR ketels zijn door DTNL Innovative afgevoerd en zijn verschroot ter recycling.

Specificaties

 • CLV systeem van VR naar HR
 • Inclusief vervanging van het CV toestel, en aanverwante bouwkundige werkzaamheden
 • Brandveilig herstel van geopende schachten
 • Installatie inclusief een nieuwe HR CV combiketel
 • Installatie in minder dan één dag per woning

 

CLV systeem voor VR ketelsVoeringen in een CLV systeemHR geschikt gemaakt CLV systeemOpenen van een schacht van een CLV systeemConcentrische schachtaansluitingAansluiting oude VR ketelConcentrische aansluiting met condensafvoer Vooraanzicht HR ketel op gevoerd CLV systeem

Wilt u meer informatie over het voeren van een CLV systeem?
Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer.


DTNL Innovative B.V.
– Installatietechniek
– Dakbedekkingen
– Energiebesparing

Adresgegevens:
DTNL Innovative B.V.
Da Vincilaan 35
6716 WC  Ede

Telefoon en email:
T 0318 – 85 00 33
E info@dtnl.nl

KvK 67297080
BTW NL856918301B01

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Over welk onderwerp wilt u meer informatie?

  Uw bericht

   

  Reageren is niet mogelijk.