Zonneboiler en zonnepanelen

Opdracht: Installeren van een HR Solar zonneboiler installatie voor warm tapwater en CV ondersteuning en installeren van een zonnestroominstallatie met micro-omvormers.
Werklocatie: Lienden, Gelderland

Omschrijving

De door DTNL Innovative geinstalleerde zonneboiler van 200 liter, voorzien van twee collectoren met een oppervlak van ieder 2,5 vierkante meter. Zorgt in deze woning niet alleen voor het warme water om bijvoorbeeld te douchen, maar deze zonneboiler ondersteund ook de CV installatie.

Sensoren die in de verwarmingsinstallatie en het mechanische ventilatiesysteem zijn aangebracht bemeten continu de temperatuur in de woning en sturen zo nodig de zonneboiler aan om de verwarmingsinstallatie te ondersteunen met warmte van de zon. Door de toepassing van slimme techniek worden zo optimale besparingen behaald.

Op het resterende dakoppervlak zijn zonnepanelen geplaatst. Omdat de oriëntatie niet optimaal is, is er gebruik gemaakt van micro-omvormers. Bij gebruik van micro-omvormers ondervinden de zonnepanelen geen hinder van eventuele schaduwval, hetgeen bij een standaard stringomvormer wel het geval zou zijn. Bovendien verzenden de micro-omvormers de opbrengstgegevens, via het elektriciteitsnet naar een gateway, waarna deze van het internet ten alle tijden zijn te raadplegen.

Voorafgaand aan de installatie is een ontwerp gemaakt waarin alle afmetingen, van de woning en de installaties zijn verwerkt. Met het ontwerp is een schaduwanalyse gemaakt en is voorafgaand aan de installatie bekeken wat de beste opstelling is van de benodigde componenten binnen en buitenshuis.

Via een app op telefoon of tablet is de installatie te monitoren en kan bekeken worden welke opbrengsten worden behaald.

Specificaties

 • 200 liter zonneboiler voor warm tapwater en verwaming
 • Zonnepanelen met micro-ovormers
 • Monitoringsysteem

tekening van zonneboiler informatieschets zonneboiler zonnepanelen zonneboiler zonnepanelen en zonnecollector installatie zonnecollectoren zonnepanelen voor zonneboiler micro omvormers en zonneboiler zonnepanelen en zonnecollector voor zonneboiler

Wilt u meer informatie over een Zonneboiler of Zonnepanelen?
Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer.


DTNL Innovative B.V.
– Installatietechniek
– Dakbedekkingen
– Energiebesparing

Adresgegevens:
DTNL Innovative B.V.
Da Vincilaan 35
6716 WC  Ede

Telefoon en email:
T 0318 – 85 00 33
E info@dtnl.nl

KvK 67297080
BTW NL856918301B01

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Over welk onderwerp wilt u meer informatie?

  Uw bericht

  Reageren is niet mogelijk.