Zonneboilersysteem met verwarmings ondersteuning

Zonneboilersysteem met verwarming op zonne energie


Project:
Installatie Zonthermische Systemen


Werkomschrijving:
Installatie van een 200 liter HRSolar zonneboiler voor tapwater en CV-ondersteuning


Locatie:
Doorwerth, Gelderland


Opdrachtgever:
Particuliere Opdrachtgever


Opleverdatum:
maart 2018


Met één of meerdere zonnecollectoren en een buffervat kun je zonne-energie in de vorm van warmte opvangen én opslaan. De opgevangen zonne-warmte is te benutten voor het warm tapwater, voornamelijk het douchen en het vullen van het bad. Maar de opgeslagen warmte is voor meer doeleinde nuttig te gebruiken, voor bijvoorbeeld het ondersteunen van de centrale verwarming. Wanneer de woning lage temperatuurverwarming heeft, zoals bijvoorbeeld vloerverwarming is het rendement van verwarming op zonne-energie enorm. maar ook met de conventionele verwamingsystemen met radiatoren is ondersteuning van de centrale verwarming met een zonneboiler erg rendabel.Zonneboilers met CV-ondersteuning

Ondersteuning van de centrale verwarming met een zonneboiler werkt door de afgekoelde retourleiding van het verwarmingsysteem, voordat deze door de CV-ketel weer wordt opgewarmt, eerst door het hete water in de zonneboiler te laten stromen. Het verwarmingswater komt niet in contact met het drinkwater in de zonneboiler, maar deze geeft de warmte af door een RVS of koperen leiding in de boiler zelf. Wanneer het door de zon gratis voorverwarmde water door het CV toestel stroomt hoeft de CV ketel deze minder op te warmen, of bij lage temperatuurverwarming zelfs helemaal niet meer te verwarmen, en kan zo direct doorstromen naar de radiatoren of bijvoorbeeld de vloerverwarming. Een dergelijk systeem bespaart enorm op het gasverbruik.


De onuitputtelijke bron: De Zon

De zon levert 10.000 keer meer energie dan wij op aarde nodig hebben. Zonne-energie is dus onmisbaar bij de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie.

Voor de overgang moeten wij Nederlanders van het aardgas af. De gasprijs in Nederland zal door het verhogen van de energiebelastingen steeds verder stijgen. Met een zonnewarmtesysteem kun je dus flink besparen op je gasverbruik voor warm tapwater én verwarming. Zonneenergiesystemen van DTNL Innovative B.V. overtreffen dikwijls de verwachting als het gaat om rendement en opbrengsten.


Wilt u meer informatie over zonneboilers of zonne-energie?
Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer.


DTNL Innovative B.V.
– Installatietechniek
– Dakbedekkingen
– Energiebesparing

Adresgegevens:
DTNL Innovative B.V.
Da Vincilaan 35
6716 WC  Ede

Telefoon en email:
T 0318 – 85 00 33
E info@dtnl.nl

KvK 67297080
BTW NL856918301B01

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Over welk onderwerp wilt u meer informatie?

  Uw bericht

  Reageren is niet mogelijk.