Zonnepanelen op schuine PVC Dakbedekking

Projectdetails


Project:
Zonnepanelen op PVC Dak


Werkomschrijving:
Monteren van Zonnepanelen op PVC Dakbedekking


Locatie:
Zoetermeer, Zuid-Holland


Opdrachtgever:
Particuliere opdrachtgever


Opleverdatum:
december 2018


Montage van zonnepanelen op PVC dakbedekking lijkt voor veel zonnepanelen-installateurs een brug te ver. De montage is ook niet alledaags. Verschillende bouwkundige ondergronden zoals kanaalplaat-beton of houten plaatmateriaal met hierop soms nog een isolatiepakket en natuurlijk een kunststof PVC dakbedekking maken het niet gemakkelijk. Kunststoffen en vooral PVC`s dienen vakkundig te worden ingewerkt om lekkage`s te voorkomen. DTNL Innovative B.V. is sinds de oprichting reeds een installatie- en dakbedekkingsbedrijf met een specialisatie in kunststof dakfolie`s. Kortom uw beste keus als het gaat om de montage van zonnepanelen, zonnecollectoren of andere energie besparende voorzieningen- en maatregelen aangaande een kunststof- of PVC Dakbedekking.


zonnepanelen monteur


Zonnepanelen en Collectoren op PVC Dakbedekking

De installatie van vlakke plaat collectoren, buizencollectoren of natuurlijk zonnepanelen op hellende vlakke daksystemen zoals PVC dakbedekking doen we met behulp van speciaal hiervoor geschikte montagesteunen. Deze zogenoemde “SolarMount” bestaat uit een RVS montageplaat met hieraan een dikke RVS draadstang. SolarMount montagesteunen kunnen in onze werkplaats voorzien worden van een rozet met hetzelfde dakbedekkingsmateriaal als het huidige dak waarop deze geplaatst dienen te worden. Dit kan in PVC of EPDM worden gedaan, maar zelfs zink, koper en bitumen zijn mogelijk met dezelfde kwalitatieve waterdichte resultaten.

zonnepanelen op PVC dakbedekking

Solar Roeven als een van de alternatieven

Het SolarMount montagesysteem is niet de enige optie. DTNL Innovative B.V. heeft veel ervaring met de montage van zonnepanelen op PVC daken en kan meer mogelijkheden bieden wanneer de installatie van montageankers niet mogelijk, of niet wenselijk is.

In sommige gevallen is de montage met beugels of steunen niet mogelijk. Denk aan een extreem zachte dakisolatie zoals steenwol. Hierin kunnen montagevoeten of steunen wegzakken. Soms worden PVC Daken ook wel voorzien van een dunne houten plaat bovenop het isolatiepakket om het dak een strakker aanzicht te geven. Monteren van zware grote zonnepanelen- of collectoren is hierop niet aan te raden. In zulke gevallen hebben we gelukkig alternatieven die minstens net zo goed werken!

Solar Roeven zijn in een dergelijk geval het beste alternatief. Met behulp van dit systeem boren en schroeven we niet in de dakbedekking of bouwkundige onderconstructie maar monteren we het gehele systeem aan enkel de dakbedekking. Het zal u verbazen hoe stevig en solide dit is, wanneer het eenmaal gemonteerd op het dak ligt. Een systeem met Solar Roeven is vele malen arbeidsintensiever en uw dakbedekkingssysteem moet wel aan bepaalde eisen voldoen om er zeker van te zijn dat uw dakbedekking bestand is tegen windlast en dergelijke wanneer het deze functie moet vervullen. Voorafgaand aan installatie kunnen we dit testen door middel van bijvoorbeeld trek- en pel proeven op locatie.

Wilt u meer informatie over Zonnepanelen op PVC Dakbedekking?
Neem contact met ons op, wij vertellen u graag meer.


DTNL Innovative B.V.
– Installatietechniek
– Dakbedekkingen
– Energiebesparing

Adresgegevens:
DTNL Innovative B.V.
Da Vincilaan 35
6716 WC  Ede

Telefoon en email:
T 0318 – 85 00 33
E info@dtnl.nl

KvK 67297080
BTW NL856918301B01

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Over welk onderwerp wilt u meer informatie?

  Uw bericht

  Reageren is niet mogelijk.